Κόσμος

Και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οι ΗΠΑ ζητούν από την ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με αφορμή το περιστατικό στα στενά του Κερτς.

Ακόμη οι ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, μετά το επεισόδιο στις 25 Νοεμβρίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Το αίτημα προς την ΕΕ διατύπωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία Κουρτ Βόλκερ σε ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. ¨Όπως δήλωσε ο ίδιος, έφθασε στις Βρυξέλες για συνομιλίες με τους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ με σκοπό να διαμορφώσουν από κοινού «μια καλά συντονισμένη απάντηση της Δύσης, την θέση της Δύσης» σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη στα στενά του Κερτς.

Ο Κουρτ Βόλκερ δήλωσε επίσης «η απάντηση αυτή διμερούς χαρακτήρα, που μεταφέρεται στο επίπεδο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, δεν εξυπηρετεί ούτε τα ουκρανικά, ούτε άλλα συμφέροντα».

« Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις εκδοχές επιβολής κυρώσεων, τις εκδοχές εποπτείας ,την διοργάνωση μιας δύο επισκέψεων πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο Βόλκερ, ο οποίος ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αν η ΕΕ συμμερίζεται την άποψη των ΗΠΑ που θέλουν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Ρωσία.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζουν το «ενδεχόμενο της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Μαύρη Θάλασσα και τη συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της ασφαλείας και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Μαύρη Θάλασσα”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 13
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες