Κόσμος

Και ο Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα γίνει αύριο για να συζητηθεί η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσαν σήμερα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στις ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον Ιρανό και τον Αζέρο ομόλογό του στο Μπακού σήμερα, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές στο Reuters. Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι θα ταξιδέψει μέσω Κωνσταντινούπολης και θα συνοδεύεται από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε ότι η Γενική Συνέλευση θα ψηφίσει πάνω στο σχέδιο μιας απόφασης που θα ζητεί να αποσυρθεί η αμερικανική δήλωση. Στο προσχέδιο αυτό άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ τη Δευτέρα στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νέα ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ – Ξεκάθαρες απειλές από ΗΠΑ: «Θα σημειώνουμε ονόματα»

«Αντίποινα» Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε απότομα αυτόν το μήνα την πολιτική που ασκούσαν επί δεκαετίες οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την κατακραυγή των Παλαιστινίων και του αραβικού κόσμου και μεγάλη ανησυχία μεταξύ των δυτικών συμμάχων της Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε έντονα την κίνηση αυτή του Τραμπ και φιλοξένησε μια σύνοδο κορυφής ηγετών μουσουλμανικών χωρών την περασμένη εβδομάδα με την οποία ζήτησαν την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.

πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί για την απειλή των drones μετά το περιστατικό στη Δανία
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατήγγειλε ένα «ανησυχητικό μοτίβο» μετά τη διακοπή πτήσεων στο κύριο αεροδρόμιο της Δανίας λόγω drones, τονίζοντας ότι οι κρίσιμες υποδομές της ΕΕ είναι εκτεθειμένες
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ρωσία: Στις φλόγες τυλίχθηκαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε Μπριάνσκ και Σαμάρα από επιδρομές ουκρανικών drones
Το Κίεβο στοχεύει συστηματικά στρατηγικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας για να μειώσει τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές και των προμηθειών στην πρώτη γραμμή
Φωτιά σε ρωσική πετρελαϊκή εγκαταστάση όπως την δείχνει θερμική κάμερα ουκρανικού drone