Κόσμος

Καλοκαίρι για… πάντα στην Τουρκία – Θερινή ώρα και τον χειμώνα

Η Τουρκία αποφάσισε να διατηρήσει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους τη θερινή ώρα, η οποία θα έπαυε να ισχύει στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου οι πολίτες να "επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Ενέργειας, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δείκτες του ρολογιού δεν θα χρειαστεί πλέον να ρυθμίζονται δύο φορές τον χρόνο, εναλλασσόμενοι μεταξύ της χειμερινής ώρας και της θερινής, ώστε οι πολίτες να “επωφελούνται περισσότερο από την ηλιοφάνεια” της ημέρας, αναφέρεται στην απόφαση. “Από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 04.00 (τοπική ώρα) το πέρασμα στη χειμερινή ώρα δεν θα ισχύσει”.

Το πέρασμα από τη χειμερινή ώρα (από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου) στη θερινή (από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου), με το γύρισμα των δεικτών σε ρολόγια και ξυπνητήρια μια ώρα μπροστά ή μια ώρα πίσω σε σχέση με τη ζώνη ώρας, καθιερώθηκε σε πολλές χώρες προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να περιορίζεται η χρήση τεχνητού φωτισμού αλλά και να συμπίπτουν οι ώρες των καθημερινών δραστηριοτήτων με περισσότερη ηλιοφάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 10
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS