Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καμία έκπληξη: Ο Μπολσονάρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών

Καμία έκπληξη: Ο Μπολσονάρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, ρώτησε την Πέμπτη αν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ… πράγματι τέλειωσαν, θέλοντας προφανώς να τονίσει πως ακόμα δεν έχει κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν.

Καθώς μιλούσε με υποστηρικτές του στο εξωτερικό της επίσημης κατοικίας του, ο Μπολσονάρο ρωτήθηκε τι πιστεύει για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

«Τέλειωσαν όμως; Τέλειωσαν ήδη οι εκλογές;» ήταν η αντερώτηση του ακροδεξιού πολιτικού προς τον υποστηρικτή του. Κατόπιν, χαμογελαστός, ο Μπολσονάρο πόζαρε για σέλφι φωτογραφήσεις φυσικά αγνοώντας οποιοδήποτε μέτρο πρόληψης.

Ο αρχηγός του κράτους, που ορκιζόταν πως θα συνέχαιρε πρώτος τον Τραμπ για την επανεκλογή του, κοντεύει να κλείσει μια εβδομάδα χωρίς να συγχαρεί τον Μπάιντεν, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία της λαϊκής ψήφου και των εκλεκτορικών ψήφων.

Δύσκολες οι σχέσεις με τον Μπάιντεν

Η στάση του ακροδεξιού προέδρου πιθανόν αναγγέλλεται δύσκολη σχέση με τον Μπάιντεν, στην ατζέντα του οποίου αναμένεται να συμπεριληφθούν ζητήματα όπως η αποψίλωση του τροπικού δάσους στον Αμαζόνιο και η κατάσταση ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βραζιλία.

Την Τρίτη, ο Μπολσονάρο φάνηκε επίσης να αμφισβητεί την επικράτηση του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, αποκαλώντας τον «υποψήφιο».

click4more: Ο Τραμπ απαγορεύει στους Αμερικανούς να επενδύουν σε κινεζικές εταιρείες!

Αναφερόταν σε σχόλιο που έκανε ο Μπάιντεν στο ένα από τα δύο ντιμπέιτ με τον Τραμπ. Ο Δημοκρατικός είχε πει πως η Βραζιλία είτε θα καταπολεμήσει την ραγδαία αποψίλωση του τροπικού δάσους στον Αμαζόνιο, με ξένη συμβολή, ή θα αντιμετωπίσει «οικονομικές συνέπειες», χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

«Είδαμε πρόσφατα έναν σπουδαίο υποψήφιο για το αξίωμα του αρχηγού του κράτους εκεί πέρα να λέει ότι άμα δεν σβήσω τη φωτιά στον Αμαζόνιο, θα βάλει εμπόδια στο εμπόριο σε βάρος της Βραζιλίας», είπε ο Μπολσονάρου.

«Πώς μπορούμε να τ’ αντιμετωπίσουμε όλ’ αυτά; Μόνο η διπλωματία δεν αρκεί… Όταν σου τελειώνει το σάλιο πρέπει να έχεις μπαρούτι, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα», πρόσθεσε ο βραζιλιάνος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις