Κόσμος

“Καμπανάκι” και σαφές μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Μαδούρο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σαφή μηνύματα και προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση Μαδούρο ούτως ώστε να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα τον τις αρχές της Βενεζουέλας και τον πρόεδρο της χώρας, ότι θα προσθέσει νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, αν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στα νησιά Μπαρμπέιντος για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης δεν αποφέρουν αποτέλεσμα.

“Αν οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη δεν καταλήξουν σε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η ΕΕ θα διευρύνει περαιτέρω τα στοχευμένα μέτρα της”, προειδοποίησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ξεκάθαρη η ΕΕ απέναντι στον Μαδούρο

Η ΕΕ “εκφράζει ικανοποίηση και υποστηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στα Μπαρμπέιντος” μεταξύ του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης και “ζητεί μια πραγματική δέσμευση ώστε (οι διαπραγματεύσεις) να καταλήξουν επειγόντως σε ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει διαφανείς εκλογές και εποπτευόμενες σε διεθνές επίπεδο”, ανακοίνωσε.

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις “μπορούν να ανασταλούν αν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα”, υπενθυμίζει.

Σε αρκετά πρόσωπα του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο έχει απαγορευτεί η διαμονή σε ευρωπαϊκό έδαφος και τα περιουσιακά τους στοιχεία στην ΕΕ έχουν κατασχεθεί.

Η ομοφωνία των κρατών μελών της ΕΕ είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση νέων κυρώσεων.

Ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα επαναλήφθηκε μεταξύ της 8ης και της 10ης Ιουλίου στα νησιά Μπαρμπέιντος υπό την αιγίδα της Νορβηγίας. Οι πλευρές ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια ομάδα για να εργαστεί “σε συνεχή βάση και με ταχύ ρυθμό”.

Μια νέα διαπραγματευτική συνάντηση έχει προγραμματιστεί και οι εκπρόσωποι του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έφθασαν στα Μπαρμπέιντος χθες, 15 του μηνός, όπου αναμένουν την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Κατζίκι ξερίζωσε δέντρα και σκεπές σπιτιών στο Βιετνάμ - Τρεις νεκροί από την σφοδρή τροπική καταιγίδα
Ανάμεσα στους 3 νεκρούς ήταν και ένας 90χρονος άνδρας, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε αλλά και ένας άνδρας που υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ετοίμαζε το σπίτι του για την καταιγίδα, στους 13 οι τραυματίες
Άνθρωποι σπρώχνουν μια μοτοσικλέτα μέσα από τις πλημμύρες από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Ανόι, αφότου ο τυφώνας Kajiki πέρασε από το Βιετνάμ
Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν ξανά μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο»
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με «αρχηγό» τον Μάρκο Ρούμπιο - Η αντιπάθεια μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 3
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού