Κόσμος

Καμπανάκι κινδύνου της UNICEF για τα παιδιά από τη συμφωνία Ε.Ε. με την Τουρκία

Την ανησυχία ότι η νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα μπορούσε να αφήσει τα παιδιά εκτεθειμένα σε κίνδυνο εκφράζει με ανακοίνωσή της η UNICEF.

Η συμφωνία, αναφέρει ο διεθνής οργανισμός, δεν θα αντιμετωπίσει «τις πιεστικές ανθρωπιστικές ανάγκες των 19.000 παιδιών προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται αποκλεισμένα στην Ελλάδα». Επίσης, η νέα συμφωνία θα μπορούσε «να ωθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες να επιλέξουν άλλες, πιο επικίνδυνες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής Μεσογείου».

Η UNICEF καλωσορίζει τη δέσμευση των ηγετών της ΕΕ για εξέταση της ατομικής κατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών, αντί να καταφύγουν σε μαζικές απελάσεις, σε πρακτικές απώθησης ή στη λήψη άλλων μέτρων που μπορεί να είναι επιβλαβή για τα παιδιά. Ζητάει ωστόσο να ληφθούν υπόψη μια σειρά από προτεραιότητες, όπως η σωστή ταυτοποίηση και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, η παροχή εκπαίδευσης, ακόμα κια βραχυπρόθεσμης, για τα παιδιά που βρίσκονται αποκλεισμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, και ο εμβολιασμός των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, κυρίως κατά της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν την συντριβή του Air India - «Σταμάτησε η τροφοδοσία καυσίμων, πέφτουμε, βοήθεια»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία