Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καναδάς: Ένας 42χρονος Tik Toker απειλεί στις εκλογές τον Τζάστιν Τριντό

Καναδάς: Ένας 42χρονος Tik Toker απειλεί στις εκλογές τον Τζάστιν Τριντό

Πρώην δικηγόρος και ιδιαίτερα δημοφιλής Tik Toker στον Καναδά, θα μπορούσε εύκολα – σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ – να κερδίσει τον Τζάστιν Τριντό στις επερχόμενες εκλογές. Πρόκειται για τον 42χρονο Τζάγκμιτ Σινγκ, ηγέτη του προοδευτικού Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), που η δημοφιλία του έχει εκτιναχθεί μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

Οι εκλογές στον Καναδά αναμένεται να διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου και – σύμφωνα με δημοσκοπήσεις – τα τρία τέταρτα των πολιτών διαφωνούν με την διεξαγωγή τους κατά το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η επιρροή του 42χρονου Τζάγκμιτ Σινγκ – όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian – αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο Τζάστιν Τριντό δημοσκοπικά κατακρημνίζεται. Μάλιστα, ο Τριντό βρίσκεται ήδη περίπου τρεις μονάδες πίσω από τον υποψήφιο με τους συντηρητικούς, Έριν Ο’τουλ. 

Ο Τζάγκμιτ Σινγκ προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο και εστιάζει σε θέματα υγείας και περιβάλλοντος. Παράλληλα, έχει ανακοινώσει πως θα διαγράψει τα φοιτητικά χρέη και θα ρίξει τις τιμές στις αγορές και ενοικιάσεις ακινήτων. Όλα αυτά και όχι μόνο, έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του. Ο Σινγκ διαθέτει επίσης μια σημαντικότατη χρηματοδότηση στην προεκλογική του εκστρατεία. Το πρόσωπο του Σινγκ είναι αφισοκολλημένο σε διαφημιστικές πινακίδες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μεταξύ, ιδιαίτερη ώθηση του δίνει και το γεγονός ότι είναι TikToker, με βίντεό του να λαμβάνουν συχνά εκατομμύρια προβολές.

Δείτε φωτογραφίες του: 

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις