Κόσμος

Κάνει πάρτι η σύζυγος! Ο… πρώην δεν παίρνει δεκάρα από τα κέρδη της στο ΛΟΤΤΟ!

Μια γυναίκα, που κέρδισε 2,1 εκατ. ευρώ στο Λόττο στη διάρκεια της διαδικασίας για την έκδοση του διαζυγίου της, δεν έχει υποχρέωση να μοιραστεί το ποσό με τον πρώην σύζυγό της, σύμφωνα με απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Άμστερνταμ, το ζευγάρι είχε απαριθμήσει τα κοινά περιουσιακά στοιχεία που ήθελε να μοιράσει όταν κατέθεσε την αίτησή του για την έκδοση του διαζυγίου, στις 20 Οκτωβρίου 2014, αν και το διαζύγιο δεν εκδόθηκε επισήμως παρά τον Ιούνιο του 2015. Η γυναίκα κέρδισε το Λόττο την Πρωτοχρονιά του 2015.

Ο άνδρας είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος και η εν διαστάσει σύζυγός του έπαιζαν Λόττο χρησιμοποιώντας κοινά χρήματα του νοικοκυριού στη διάρκεια των 30 ετών του γάμου τους και γι’ αυτό τα κέρδη από το Λόττο θα πρέπει να περιληφθούν στον διακανονισμό του διαζυγίου τους.

Όμως ο δικαστής επισήμανε ότι είχαν χωρίσει τα οικονομικά τους τουλάχιστον τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν ο σύζυγός είχε πάει να ζήσει με τη νέα φιλενάδα του. Η γυναίκα πλήρωσε για το τυχερό δελτίο του Λόττο από τον δικό της τραπεζικό λογαριασμό.

“Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το δελτίο που κερδήθηκε δεν ανήκει στα κοινά περιουσιακά στοιχεία τους και ότι το δικαστήριο θα διαχωρίσει το βραβείο όταν μοιράσει τα περιουσιακά στοιχεία”, αναφέρεται στη γραπτή απόφαση που φέρει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο δικαστής διαίρεσε τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, η αξία των οποίων ανέρχεται σε λιγότερα από 10.000 ευρώ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν