Κόσμος

Κάννες: Μετατρέπουν παραθαλάσσιο χώρο στάθμευσης σε ντράιβ-ιν

Ελλείψει του διάσημου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, οι Κάννες επιχειρούν να αναπληρώσουν το κενό στήνοντας   ντράιβ-ιν σχεδόν δίπλα στο κύμα.

Κανονικά το φημισμένο θέρετρο στις Κάννες της γαλλικής Ριβιέρας έπρεπε αυτόν τον καιρό να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα της μεγάλης οθόνης στον κόσμο στο διάσημο κινηματογραφικό Φεστιβάλ. Μετά την ακύρωση του μεγάλου αυτού γεγονότος και με το διάσημο κόκκινο χαλί να μην ξετυλίγεται φέτος, οι ντόπιοι αποφάσισαν να μην στερηθούν τις ταινίες και μετέτρεψαν σε ντράιβ-ιν έναν παραθαλάσσιο χώρο στάθμευσης.

Όταν πέφτει το σούρουπο, το φιλοθεάμον κοινό προσέρχεται στον χώρο κάτω από τους διάσημους φοίνικες της παραλίας με τα ανοικτά, ή τα οικογενειακά πολυμορφικά αυτοκίνητά του και με το ποπ κορν στο ταμπλό και τα παιδιά που κρέμονται έξω από τα παράθυρα, παρακολουθούν την κλασική ταινία “E.T.” του 1980, που είχε σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και είχε πρωταγωνιστή έναν συμπαθή εξωγήινο.

Με τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά, καθώς η Γαλλία προχωρά με σταδιακά και προσεκτικά βήματα στην έξοδο από τον εγκλεισμό λόγω κορονοϊού, οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση που μπορούν και παρακολουθούν μια ταινία σε έναν εξωτερικό χώρο, στο ζεστό και γαλήνιο βράδυ των ακτών της Μεσογείου.

Ένα διαφορετικό ντράιβ-ιν

“Πρέπει να αξιοποιούμε στο έπακρο την κάθε στιγμή. Τρόπον τινά αποτελεί κάποιο αντιστάθμισμα”, είπε μια γυναίκα. Είχε οδηγήσει έως τη διάσημη παραλία με τους φοίνικες με τον μεγάλο γιο της, ο οποίος καθόταν δίπλα της φορώντας μάσκα προσώπου.

Τα 51 αυτοκίνητα που επιτράπηκε να μπουν στον χώρο της προβολής, στάθμευσαν στα ειδικά σημεία και το προσωπικό, φορώντας διαφανείς ασπίδες προσώπου σάρωνε τους κωδικούς στα εισιτήρια.

Το Φεστιβάλ των Καννών αρχικά είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Εξόν από τους διάσημους αστέρες της μεγάλης οθόνης και τις προβολές ταινιών, στην Cote d’Azur καταφθάνουν κι οι εταιρείες παραγωγής και διανομής για να κλείσουν συμφωνίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λαμπερό κινηματογραφικό τούτο φεστιβάλ έχει αναβληθεί.

Η εναρκτήρια εκδήλωσή του το 1939 διεκόπη λίγο μετά την έναρξη της προβολής του “Καμπούρη της Νοτρ Νταμ” λόγω της γερμανικής εισβολής στην Πολωνία την επόμενη μέρα, η οποία σηματοδότησε την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Φεστιβάλ διακόπηκε επίσης και τον Μάιο του 1968, όταν η φοιτητική εξέγερση και οι εργατικές κινητοποιήσεις είχαν δονήσει όλη τη Γαλλία.

Ο δήμαρχος των Καννών Νταβίντ Λινάρ τόνισε ως το ντράιβ-ιν είναι ένας τρόπος για να αποτίσει η πόλη τιμή στον κινηματογράφο και να δείξει ότι “μας λείπουν οι ταινίες”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 35 λεπτά
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας