Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Ηλιούπολη: Βανάκι «λαμπάδιασε» στην λεωφόρο Βουλιαγμένης
Κόσμος

Κάποιες χώρες και ΜΜΕ θέλουν να διαταράξουν τον διάλογο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, λέει συνεργάτης του Πούτιν

«Ξεκαθαρίστηκε το τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος

Αιχμές άφησε στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά συγκεκριμένων χωρών και ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προσπαθούν να διαταράξουν τον διάλογο ανάμεσα στην Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τις επενδύσεις, Κίριλ Ντμιτρίεφ, δήλωσε σήμερα (17.04.2025) ότι η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, ήταν «εξαιρετικά παραγωγική» όμως στη συνέχεια σχολίασε τις αντιδράσεις τρίτων χωρών.

Ο Πούτιν υποδέχτηκε τον Γουίτκοφ στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη Παρασκευή και συνομίλησαν επί σχεδόν πέντε ώρες. Παρόντες ήταν ο Ντμιτρίεφ και ο σύμβουλος του Πούτιν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσακόφ.

«Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά παραγωγική», είπε ο Ντμιτρίεφ σε δημοσιογράφους στο Κρεμλίνο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στη Μόσχα.

«Πολλοί άνθρωποι, δομές και χώρες προσπαθούν να διαταράξουν τον διάλογό μας με τις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι διάφορα μη κατονομαζόμενα μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούν.

«Διεξάγεται ένας πολύ χρήσιμος διάλογος. Ασφαλώς διεξάγεται υπό πολύ δύσκολες συνθήκες – με συνεχείς επιθέσεις και συνεχή παραπληροφόρηση», είπε ο ίδιος στην συνέχεια.

Μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ο Γουίτκοφ είπε στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι ξεκαθαρίστηκε το τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να υπάρξει διαρκής ειρήνη στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα κάποιου πράγματος που θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ σημαντικό για τον κόσμο γενικότερα», είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επίσης κάποιες «πολύ συναρπαστικές εμπορικές ευκαιρίες» μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 1
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1