Κόσμος

Καρατομούν τον επικεφαλής του Στόλου μετά τις τραγωδίες

Δυο τραγωδίες μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες δεν μπορούν εύκολα να "συγχωρεθούν". Μετά τη νέα σύγκρουση αντιτορπιλικού των ΗΠΑ με άλλο πλοίο, ήρθε η ώρα να "καρατομηθεί" ο επικεφαλής του Στόλου!

Είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η απόφαση του Ναυτικού των ΗΠΑ να απαλλάξει τον διοικητή του 7ου Στόλου από τα καθήκοντά του. Την επικείμενη “απόλυση” έκανε γνωστή επίσημη πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας φυσικά, μιλώντας στο Reuters.

“Ήταν αναγκαία μια γρήγορη αλλαγή ηγεσίας”, είπε. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τις δυο ναυτικές τραγωδίες με τους 17 νεκρούς.

Τον περασμένο Ιούνιο το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας με εμπορικό πλοίο και επτά ναύτες σκοτώθηκαν.

Πριν από μερικά 24ωρα ήρθε ακόμη ένα δυστύχημα, αυτή τη φορά του αντιτορπιλικού USS John S. McCain, που συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο και 10 ναύτες σκοτώθηκαν!

Υπάρχουν άλλα δυο περιστατικά, στα οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Το Ναυτικό αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την πρόθεσή του να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αντιναύαρχο Τζόσεφ Οκόιν, είδηση που πρώτη δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Οκόιν, διοικητής του Εβδόμου Στόλου των ΗΠΑ με βάση την Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, θα απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του σήμρα λόγω τεσσάρων συγκρούσεων πολεμικών πλοίων από τον Ιανουάριο, δύο από τις οποίες είχαν νεκρούς, ανέφεραν δύο αξιωματικοί, σύμφωνα με την WSJ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ