Κόσμος

Καταδικάστηκε σε θάνατο ηγέτης μουσουλμανικής αδελφότητας

Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη στην εσχάτη των ποινών σε βάρος του ηγέτη της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί και 13 ακόμη στελεχών της για απόπειρα αποσταθεροποίησης του κράτους, σχεδιασμό επιθέσεων, υποκίνηση στη βία και το χάος.

Δύο ακόμη ισλαμιστές επίσης καταδικάστηκαν ερήμην σε θάνατο, ενώ 23 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ανάμεσά τους ο νεαρός Μοχάμεντ Σόλταν, αιγυπτιακής και αμερικανικής υπηκοότητας.

Ο Σόλταν που καταδικάστηκε για υποστήριξη στην οργάνωση αυτή και μετάδοση ψευδών ειδήσεων, κρατείτο από τον Αύγουστο του 2013 και τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Είναι ο γιος του ιεροκήρυκα της Αδελφότητας Σάλαχ Σόλταν, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ