Κόσμος

Κατασκευαστικός κολοσσός απέλυσε 77.000 ξένους εργάτες!

Ο σαουδαραβικός κατασκευαστικός κολοσσός Binladen Group, που αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, απέλυσε 77.000 ξένους εργάτες, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Al-Watan επικαλούμενη ένα στέλεχος του ομίλου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες για χιλιάδες απολύσεις, για απλήρωτους μισθούς και για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Σαουδική Αραβία αλλά σήμερα πλήττεται από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Ένας εκπρόσωπος του ομίλου που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γιασίν Αλάτας, επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.
Με βάση το δημοσίευμα, μέχρι την Κυριακή είχαν απολυθεί 77.000 ξένοι εργάτες οι οποίοι “έλαβαν τη βίζα εξόδου” από τη Σαουδική Αραβία. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 200.000 αλλοδαπούς στη χώρα.
Το κύμα των απολύσεων μπορεί να συμπαρασύρει και “12.000-17.000 Σαουδάραβες που εργάζονται ως υπεύθυνοι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ή ελεγκτές” πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα.
Η Binladen Group είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1931 από τον πατέρα του Οσάμα μπιν Λάντεν, του ηγέτη της Αλ Κάιντα ο οποίος σκοτώθηκε πριν από πέντε χρόνια από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν.
Το ανώνυμο στέλεχος είπε ότι “η εταιρεία και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ευθύνονται” για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς τους προσάπτει.
Το μισθολογικό κόστος του ομίλου κυμαίνεται στα 2 δισεκατομμύρια ριάλ (466 εκατομμύρια ευρώ) ενώ τα έργα που έχει αναλάβει στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες εκτιμώνται στα 136 δισεκ. ριάλ (32 δισεκ. ευρώ), πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε δύο στρατιωτικά εργοστάσια στο Μπριάνσκ
Ένα εργοστάσιο της Kremniy EL Group που κατασκευάζει εξαρτήματα για στρατιωτικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ένα εργοστάσιο χημικών που παρασκευάζει συστατικά καυσίμου για πυραύλους και εκρηκτικές ύλες
FILE PHOTO: Ukrainian service members of the 33rd Separate Mechanised Brigade practice firing an anti-tank guided missile weapon system MILAN as they attend a military drill near a frontline, amid Russia's attack on Ukraine, in Donetsk region, Ukraine June 13, 2024. REUTERS
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Τραμπ από το Λευκό Παλάτι για F-35 στην Τουρκία: «Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε, ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει σπουδαία δουλειά»
Αναχωρώντας από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι κάνει το ταξίδι για έναν λόγο: τον Τούρκο πρόεδρο - «Πάω εξαιτίας του Ερντογάν»
 REUTERS 15
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο