Κόσμος

Κατασκοπικό θρίλερ στην Αίγυπτο! Χειροπέδες σε 29 πράκτορες της Τουρκίας

Νεα τρικυμία στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο αναμένεται να προκαλέσει η σύλληψη 29 ατόμων με τις κατηγορίες της κατασκοπίας.

Ο εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε την κράτηση των 29 συλληφθέντων για 15 ημέρες προκειμένου να γίνει έρευνα αν έκαναν κατασκοπία για λογαριασμό της Τουρκίας.

Οι 29 κατηγορούνται επίσης ότι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Και δεν είναι μονο αυτοί. Αναζητούνται και άλλα άτομα.

Πως δρούσαν οι 29 κατάσκοποι της Τουρκίας

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσω δικτύου που είχαν φτιάξει κατασκόπευαν με κοριούς την κυβέρνηση και έστελναν τις πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

«Οι ύποπτοι σε συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνομωτούσαν για να καταλάβει πάλι την εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Κατηγορούνται επίσης για ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω ΜΜΕ στο εξωτερικό έτσι ώστε να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στους θεσμούς της Αιγύπτου.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των υπόπτων βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συστήματα παρακολούθησης αλλά και άλλος εξοπλισμός για επικοινωνία με το εξωτερικό.

Οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία είναι τεταμένες από την ανατροπή του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.

Τότε, η Άγκυρα είχε κάνει λόγο για πραξικόπημα εναντίον του Μόρσι και πολλά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που είναι πλέον εκτός νόμου έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Οι συζητήσεις για εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών» – Η Τεχεράνη έκλεισε ξανά τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη κατηγορεί τους εχθρούς της για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός μετά από αναχαίτιση «εχθρικού» drone - 89 νεκροί και 100 τραυματίες στον Λίβανο
Λίβανος
Ασίμ Μουνίρ: Πώς ο «αγαπημένος στρατάρχης» του Τραμπ τον έσωσε από το χείλος του γκρεμού την τελευταία στιγμή
Ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν έχει αναδειχθεί σε έναν απρόσμενο «παγκόσμιο ειρηνοποιό», μεσολαβώντας για την επίτευξη μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ο Ασίμ Μουνίρ
Η οικογένεια του Μάθιου Πέρι ζητά τη μέγιστη ποινή για τη «βασίλισσα της κεταμίνης»: «Εσύ το προκάλεσες»
«Ο πόνος που προκαλέσατε σε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ανθρώπους, είναι μη αναστρέψιμος», έγραψε. «Δεν υπάρχει χαρά… Κανένα φως στο παράθυρο» δήλωσε η μητριά του ηθοποιού
Ο Μάθιου Πέρι