Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κατάσχεσαν δυο τόνους κοκαΐνη αξίας 500 εκατ. ευρώ!

Κατάσχεσαν δυο τόνους κοκαΐνη αξίας 500 εκατ. ευρώ!
Φωτογραφία: EPA / ANSA

Τα νούμερα «ζαλίζουν». Ανόθευτη κοκαΐνη, αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε από την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας. Το φορτίο, άνω των δυο τόνων (!) είχε ξεκινήσει από την Κολομβία με προορισμό την Ισπανία.

Η επιχείρηση της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας στο λιμάνι της Γένοβας έγινε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανακοινώθηκε την Πέμπτη (30.01.2019). Η κοκαΐνη ήταν καλά κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να φτάσουν στην κατάσχεση μετά από συνεργασία με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Η κοκαΐνη κατασχέθηκε στις 23 Ιανουαρίου. Τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα σε 60 σάκους στο εσωτερικό κοντέινερ που είχε φορτωθεί σε πλοίο που απέπλευσε από την Κολομβία.

Το πλοίο έκανε ενδιάμεσο σταθμό στη Γένοβα και επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου θα εκφορτώνονταν η κοκαΐνη κι από εκεί να «γεμίσει» την ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη άλλη μια μεγάλη κατάσχεση στο λιμάνι Λιβόρνο (Τοσκάνη). Επρόκειτο για ποσότητα 640 και πλέον κιλών κοκαΐνης, αξίας περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις