Κόσμος

Κατεδάφισαν τις οικείες υπόπτων για το φόνο τριών Ισραηλινών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τις κατοικίες δύο Παλαιστινίων που κατηγορούνται ότι τον Ιούνιο απήγαγαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν τρεις νεαρούς Ισραηλινούς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κατοικίες του Χούσαν Καουάσμεχ και του Άμερ Αμπού Εϊσεχ καταστράφηκαν. Όλες οι προσβάσεις στην κατοίκία ενός τρίτου Παλαιστινίου, του Μαρουάν Καουάσμεχ, ο οποίος παρουσιάζεται ως αυτός που “ενορχήστρωσε” την απαγωγή, στις 12 Ιουνίου, των τριών Ισραηλινών που έκαναν οτοστόπ κοντά σ’ ένα συγκρότημα οικισμών στο νότο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αποκλείσθηκαν.

Ο Χούσαν Καουάσμεχ συνελήφθη τον περασμένο μήνα κοντά στη Ραμάλα. Αντίθετα οι δύο άλλοι Παλαιστίνιοι που καταζητούνται μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των τριών Ισραηλινών στις 30 Ιουνίου, εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Η απόφαση να καταστραφούν οι κατοικίες τέθηκε σε εφαρμογή αφού το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των τριών Παλαιστινίων.

“Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Εγιάλ Γιφράς, του Ναφτάλι Φράνκελ και του Γκιλάντ Σαέρ. Η κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών επιτρέπει να μεταδοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους συνεργούς τους: υπάρχει ένα προσωπικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς όταν επιδίδεται σε τρομοκρατία και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Χεβρώνα εναντίον αυτών των κατεδαφίσεων σπιτών και έριξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δεν έκαναν λόγο για τραυματισμούς ούτε για συλλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δρακόντεια μέτρα στο Ισραήλ για έναν γάμο! – Μουσουλμάνος παντρεύτηκε Εβραία

Νετανιάχου: Οχι στην εκεχειρία με τους Παλαιστίνιους αν δεν εγγυηθούν για την ασφάλεια του Ισραήλ

Χαμάς: Αν το Ισραήλ δεν ικανοποιήσει τα παλαιστινιακά αιτήματα θα βρεθεί σε μακροχρόνιο πόλεμο!

Πάνω από 600 οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι τον τελευταίο μήνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι πράξεις του είναι ανόητες»: Το γραφείο του Νετανιάχου απαντά στον Μαμντάνι που σκέφτεται να τον συλλάβει στη Νέα Υόρκη
Το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε στις δηλώσεις του Ζοχράν Μαμντάνι ενόψει πιθανής επίσκεψης στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at the state memorial for Ze'ev Jabotinsky, at Mount Herzl Military Cemetery in Jerusalem, Tuesday, July 14, 2026. 8