Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η κατάρρευση του 8ώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη!

Βίντεο ντοκουμέντο: Η κατάρρευση του 8ώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη!
HURRIYET

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του οκταώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Ένοικοι της πολυκατοικίας παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.
Έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα.
Το κτιριακό συγκρότημα φιλοξενούσε 14 διαμερίσματα.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αφού ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πολυόροφο κτίριο που κατέρρευσε βρισκόταν στην περιοχή Μάλτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη. Άλλα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δυνάμεις της πυροσβεστικής ψάχνουν ακόμη για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Το NTV ανέφερε ότι το οκταώροφο κτίριο είχε 14 διαμερίσματα με συνολικά 43 ενοίκους και ενδέχεται κάποιοι να μην πρόλαβαν να βγουν. Εκτός από τους επιβεβαιωμένα δύο νεκρούς υπάρχουν και 6 τραυματίες.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την στιγμή της κατάρρευσης!

Κωνσταντινούπολη: Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατάρρευσης του πολυώροφου κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, 43 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως ένοικοι σε αυτή τη διεύθυνση, ενώ στο ισόγειο στεγαζόταν ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Δεκάδες διασώστες παραμένουν στο σημείο κι επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας, που προβλήθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν, ενώ το κτίριο καταρρέει σηκώνοντας ένα πυκνό σύννεφο σκόνης.

https://twitter.com/msert__/status/1093144027589951488

https://twitter.com/mkerim_tonyali/status/1093140355338391552

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις