Κόσμος

Κατέρρευσε στη θάλασσα το “Γαλάζιο Παράθυρο”! [pics, vid]

Ένας βραχώδης σχηματισμός που μοιάζει με αψίδα και εμφανίστηκε σε αμέτρητα τουριστικά φυλλάδια της Μάλτας, κατέρρευσε σήμερα στη θάλασσα, με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζόσεφ Μουσκάτ να μιλά για ένα «θλιβερό γεγονός».

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

 

Ο σχηματισμός, γνωστός ως Azure Window (Γαλάζιο Παράθυρο) καθώς δημιουργούσε μια αψίδα πάνω από τα γαλάζια νερά που είναι αγαπημένος προορισμός για τους δύτες, κατέρρευσε καθώς η Μάλτα επλήγη από σφοδρή θαλασσοταραχή και θυελλώδεις ανέμους.

 

 

Ο κάτοικος του Γκόζο Ρότζερ Τσέσελ πήγε σήμερα το πρωί στην περιοχή για να τραβήξει φωτογραφίες.
«Υπήρχε μεγάλη θαλασσοταραχή κάτω από το Azure Window», δήλωσε στην εφημερίδα Times of Malta. «Ξαφνικά, η αψίδα κατέρρευσε στη θάλασσα με θόρυβο». Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ότι το διάσημο φυσικό μνημείο της Μεσογείου ανέκαθεν απειλούνταν με καταστροφή λόγω της διάβρωσης. «Αυτή η θλιβερή ημέρα έφθασε», έγραψε ο Μουσκάτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο
Το Ισραήλ επιδιώκει «μοντέλο Γάζας» για τον Λίβανο: Θέλει έλεγχο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και καταστροφή όλων των σπιτιών στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε πως αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του βορείου Ισραήλ, οι 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ποταμός Λιτάνι 5