Κόσμος

Κι άλλα προβλήματα για τον Σίλβιο

Ένταση στις σχέσεις Μπερλουσκόνι- Φίνι. Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής θέτει ανοικτά το θέμα παραίτησης όσων πολιτικών εμπλέκονται σε δικαστικές έρευνες. Σάλος και από την φωτογράφιση του με τον Μεντβέντεφ μπροστά στον Μυστικό Δείπνο.

Αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις του προέδρου της ιταλικής βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Παρεμβαίνοντας, σε εκδήλωση της κεντροδεξιάς παράταξης στη Νάπολη, ο κ. Φίνι υπογράμμισε: “πρέπει να αναρωτηθούμε αν όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές έρευνες, είναι σωστό να συνεχίσουν να κατέχουν πολιτικές θέσεις. Είναι ένα θέμα πολιτικής σκοπιμότητας”.
 
Ο κ. Φίνι έθεσε και πάλι το θέμα της διαφάνειας στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης και πρόσθεσε ότι “όποιος αναφέρεται στη σημασία της ηθικής παραμέτρου στην πολιτική δράση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να απειλείται με διαγραφή από το κόμμα”.
 
Οι παρατηρητές, υπογραμμίζουν ότι οι νέες αυτές δηλώσεις, έχουν ως κύριο παραλήπτη τον “Καβαλιέρε” και τους στενότερους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, είναι συνιδρυτής, μαζί με τον Μπερλουσκόνι, του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας”. Εδώ και ένα χρόνο, όμως, η απόσταση μεταξύ των δυο αυξάνεται διαρκώς, με τον Τζανφράνκο Φίνι να ζητά περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία, να περιορισθεί η δύναμη της Λέγκας του Βορρά στην κυβέρνηση, να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στους μετανάστες και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
 
Με τις δηλώσεις του στη Νάπολη ο κ. Φίνι, περί “πολιτικής και ποινικά μητρώα”, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει “παγώσει” τις δικαστικές του υποθέσεις, χάρη σε ειδικό νόμο που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο.
 
Εδώ και ένα μήνα, επίσης, οι σαράντα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές που πρόσκεινται στον κ. Φίνι, ζητούν την παραίτηση του συντονιστή του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας”, Ντένις Βερντίνι. Ο κ. Βερντίνι, έχει λάβει κλήση σε απολογία για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, που σύμφωνα με τους εισαγγελείς στόχευε στον έλεγχο των δημόσιων εργολαβιών και του κρατικού μηχανισμού. Χθες, μετά από ανάκριση που διήρκεσε εννέα ώρες, στην εισαγγελία της Ρώμης, επανέλαβε ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εγκαταλείψει τα κομματικά του καθήκοντα”.
 
Ο ιταλικός Τύπος, όμως, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις, σχετικά με το πολιτικό μέλλον του συντονιστή της κεντροδεξιάς και στενότατου συνεργάτη του μεγιστάνα- πρωθυπουργού. Ο Τζανφράνκο Φίνι, από την μεριά του, παρά τις πιέσεις για στήριξη της γραμμής Μπερλουσκόνι ή για αποχώρηση από το κόμμα, κάνει γνωστό, ότι, μαζί με τους βουλευτές που τον στηρίζουν , “θέλει να εργασθεί μέσα στην κεντροδεξιά, για να αλλάξει ουσιαστικά, εκ των έσω, το προφίλ του Λαού της Ελευθερίας”.
 
Την ίδια ώρα σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία από την φωτογραφία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον ρώσο πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ μπροστά από την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου στο Βατικανό.
 
Οι φωτογραφίες απαγορεύονται καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση φλας ομως για να βγει αυτή η φωτογραφία σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε φλας κάτι που έχει εξοργίσει πολίτες αλλά και φιλότεχνους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ