Κόσμος

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Ανώνυμος ευεργέτης κάλυψε τα έξοδά της

«Τα έξοδα για την προετοιμασία της ταφής μου θα καλυφθούν από το ποσό του ευεργέτη που έχω κανονίσει», αναφέρεται στη διαθήκη του πάπα Φραγκίσκου

Ένας ανώνυμος ευεργέτης ανέλαβε το κόστος της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου, όπως είχε ανακοινώσει το Βατικανό.

«Τα έξοδα για την προετοιμασία της ταφής μου θα καλυφθούν από το ποσό του ευεργέτη που έχω κανονίσει», αναφέρεται στη διαθήκη του πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με την τελευταία διαθήκη του Πάπα, ο Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί στη γη, «ο τάφος να είναι απλός, χωρίς ειδική διακόσμηση» αλλά με την επιγραφή «Franciscus», το παπικό δηλαδή όνομά του, Φραγκίσκος. 

Ο 88χρονος, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα, δήλωσε ότι ήθελε να ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη Ρώμη, μια περιοχή που συνδέεται με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους πολλούς Ποντίφικες που θάβονται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής του πάπα Φραγκίσκου στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε, αφιερωμένη στην Παρθένο.

Μικρά παιδιά, πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι και πολλοί άλλοι «φίλοι του Φραγκίσκου» άφησαν ένα άσπρο λουλουδι, μέσα στον ναό. Κοντά στον τάφο του «πάπα των φτωχών», βρίσκεται η βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, μπροστά στην οποία συνήθιζε να προσεύχεται ο εκλιπών ποντίφικας.

Πλήθος κόσμου προσευχήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κατά μήκος της διαδρομής εξι χιλιομέτρων που κάλυψε η νεκρική πομπή. Μεγάλη η συγκίνηση, με προσευχές και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Αύριο Κυριακή (27.04.2025) οι καρδινάλιοι θα μεταβούν στην Σάντα Μαρία Ματζόρε για να προσκυνήσουν και από την Δευτέρα ο ναός θα ανοίξει τις πύλες του στους πιστούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 17