Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: 130 γιατροί “παλεύουν” να τον κρατήσουν ζωντανό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένας αποστάτης, που διέφυγε από την Βόρεια Κορέα το 2009, αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός… μυστηριώδους Ινστιτούτου Μακροζωίας, το οποίο έχει αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της -ήδη κακής- υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνει η βρετανική Daily Mail, η οποία αναφέρει πως ο “υπέρβαρος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έχει μια ομάδα 130 γιατρών που μάχονται διαρκώς απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον διαβήτη του, τα οποία έχουν προκληθεί χάρη στις κάκιστες διατροφικές του συνήθειες”! Το ίδιο σημοσίευμα σημειώνει ακόμη πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι “καθόλου καλά”.

Ο Χιέονγκ Σου Κιμ εργάστηκε στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο, όταν ο πατέρας του σημερινού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβερνούσε τη χώρα. Ο νεαρός δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είναι γνωστός για την… αγάπη του για το καλό φαγητό και το κρασί, τα γαλλικά τυριά και τα τεράστια γεύματα, με αποτέλεσμα να έχει πάρει πολύ βάρος από τότε που ανέβηκε στην εξουσία.

Το δημοσίευμα ακόμη αναφέρι πως οι ερευνητές ήταν… απελπισμένοι να μελετήσουν κάποια άλλα παχύσαρκα άτομα, ωστόσο εξαιτίας του γεγονότος πως οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες… πεινάνε, αναγκάστηκαν να “χτίσουν” τις γνώσεις τους “κατασκοπεύοντας” ξένους υπέρβαρους, μεταξύ των οποίων και πολιτικούς ηγέτες!

“Υπάρχει ένα κέντρο πληροφοριών για την έρευνα, που αποτελείται από διπλωμάτες ή ερευνητές που προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το ινστιτούτο φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο ενώ περιβάλλεται από ένα τείχος ύψους 4 μέτρων”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χιέονγκ Σου Κιμ.

“Επειδή και οι δύο Κιμ ήταν παχύσαρκοι (σ.σ. ο τωρινός ηγέτης και ο πατέρας του), έπρεπε να ερευνηθούν άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι, το οποίο είναι δύσκολο στη Βόρεια Κορέα. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα υποσιτίζονται, έπρεπε να μελετήσουν και να ερευνήσουν τους παχύσαρκους ξένους πολιτικούς ηγέτες. Ακόμη και ξένοι διπλωμάτες ή ανταποκριτές που έρχονται στη Βόρεια Κορέα έχουν στην πραγματικότητα ερευνηθεί, εν αγνοία τους”.

Πηγή: dailymail.co.uk
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε