Κόσμος

Κίνα: Bungee jumping από την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Βίντεο με βουτιά από τα 625 μέτρα

Η γέφυρα μετατρέπεται σε τουριστικό προϊόν: Γυάλινο ασανσέρ πάνω από το ποτάμι, καφετέρια, γυάλινος διάδρομος και σταθμός για bungee jumping, με προοπτική προσθήκης skydiving και αλεξίπτωτου πλαγιάς

Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, η Γέφυρα του Μεγάλου Φαραγγιού Χουατζιάνγκ στην Κίνα που άνοιξε το Σεπτέμβριο του 2025 έχει θέσει νέα ρεκόρ τόσο για το ύψος όσο και για το άνοιγμά της – και ήδη προσελκύει λάτρεις της περιπέτειας από όλο τον κόσμο.

Από το αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι την πτήση με φτερούγες — οι λάτρεις των extreme sports από όλο τον κόσμο συρρέουν στη ψηλότερη γέφυρα του κόσμου, τη Μεγάλη Γέφυρα του Φαραγγιού Χουατζιάνγκ, στην επαρχία Γκουιτζού, της νοτιοδυτικής Κίνας, που έχει ύψος 625 μέτρα.

Ταυτόχρονα, η γέφυρα μετατρέπεται άμεσα σε τουριστικό προϊόν: Γυάλινο ασανσέρ ως το υψηλότερο σημείο του τόξου 2.600 πόδια πάνω από το ποτάμι, καφετέρια, γυάλινος διάδρομος μήκους 580 μέτρων και σταθμός για bungee jumping, με προοπτική προσθήκης skydiving και αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Η πρόσβαση περιορίζεται σε 5.000 άτομα ημερησίως, με τις τοπικές επιχειρήσεις να καταγράφουν ήδη σημαντική αύξηση επισκεπτών ενώ ορισμένες εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξουν πλήρως τον Νοέμβριο.

Η κατασκευή της γέφυρας στην Κίνα, που έγινε πάνω από ένα φαράγγι, διήρκησε τρία χρόνια και στόχος της είναι να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού από τη μία πλευρά στην άλλη, από 2 ώρες σε μόλις δύο λεπτά.

Η γέφυρα Huajiang Grand Canyon υψώνεται 625 μέτρα πάνω από τον ποταμό Beipan στο ορεινό έδαφος της Γκουιζού και είναι σχεδόν 9 φορές ψηλότερη από τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο.

Έχει μήκος 2.890 μέτρων και εκτείνεται πάνω από το Μεγάλο Φαράγγι του Χουατζιάνγκ, γνωστό και ως «η ρωγμή της Γης», ενώ αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο υποδομών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Θα βελτιώσει σημαντικά την περιφερειακή συνδεσιμότητα και είναι ένα έργο-ορόσημο που αναδεικνύει την καινοτομία της Κίνας», δήλωσε ο Zhang Yin, επικεφαλής του επαρχιακού τμήματος μεταφορών.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, η Γκουιζού, μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες επαρχίες της Κίνας, έχει κατασκευάσει πάνω από 30.000 γέφυρες στο ορεινό της έδαφος, συμπεριλαμβανομένων τριών από τις ψηλότερες στον κόσμο.

Η επαρχία έχει επίσης σχεδόν τις μισές από τις 100 ψηλότερες γέφυρες του κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα 3 σημεία του σχεδίου για τη Γάζα που μπορούν να τορπιλίσουν την εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ
Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν καταφθάνουν στο Ισραήλ ώστε να βοηθήσουν στην επίβλεψη της εκεχειρίας στη Γάζα - Φόβος για καθυστερήσεις και από τις 2 πλευρές ώστε να ικανοποιηθούν στο έπακρο τα αιτήματά τους
Γάζα 3
Η θετή κόρη βασάνιζε για ώρες την Γερμανίδα δήμαρχο στο υπόγειο του σπιτιού τους - Της έκαψε μαλλιά και ρούχα με αναπτήρα και αποσμητικό
Η 57χρονη είχε βρεθεί αρχικά δεμένη στην πολυθρόνα στο σαλόνι του σπιτιού της και στοιχεία έδειξαν ότι είχαν γίνει προσπάθειες να αφαιρεθεί το αίμα και άλλα στοιχεία από την περιοχή
δήμαρχος 9