Κόσμος

Κίνα: Φορτηγό πήρε «παραμάζωμα» κηδεία – 19 νεκροί και 20 τραυματίες

Σε μακελειό κατέληξε μια κηδεία στην Κίνα, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 19 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κίνας, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1.00 το πρωί της Κυριακής (19:00 χθες, Σάββατο, ώρα Ελλάδας) σε κηδεία που γινόταν στην κομητεία Ναντσάνγκ, στην επαρχία Τσιανγκτσί.

Οι άνθρωποι βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου καθ΄όδον προς το κρεματόριο, όπως εξήγησε ένας κάτοικος ονόματι Ντενγκ στην τοπική εφημερίδα Jimu News.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες συμμετείχαν στην κηδεία, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης.

Ένας άλλος κάτοικος των περιχώρων, ο Γκονγκ, δήλωσε στην Jimu News πως συμμετείχε στην κηδεία με τη σύζυγό του, η οποία σκοτώθηκε κατά το δυστύχημα.

Είπε πως το φορτηγό έπεσε ξαφνικά στο τελευταίο τμήμα της πομπής και στη συνέχεια πέρασε μέσα από το πλήθος προτού φθάσει τη νεκροφόρα.

Περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση της είδησης, η τροχαία της κομητείας Ναντσάνγκ εξέδωσε συστάσεις για τους οδηγούς, προειδοποιώντας ότι στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη.

“Η ορατότητα από τη θέση του οδηγού είναι κακή. Υπάρχει χαμηλή ορατότητα, κάτι που μπορεί εύκολα να προκαλέσει δυστυχήματα κυκλοφορίας.”

“Ανάψτε τα φώτα ομίχλης… , μειώστε ταχύτητα, οδηγείτε προσεκτικά, κρατείστε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, προσέχετε τους πεζούς, μην αλλάζετε λωρίδα και μην προσπερνάτε προπορευόμενα οχήματα”, συνέστησε ακόμη η υπηρεσία οδικής ασφάλειας.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στην Κίνα λόγω έλλειψης αυστηρών ελέγχων ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε καραμπόλα σε αυτοκινητόδρομο στο κέντρο της χώρας στην οποία είχαν εμπλακεί εκατοντάδες οχήματα και η οποία προκλήθηκε από μειωμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Τον Σεπτέμβριο, 27 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο που τους μετέφερε σε εγκαταστάσεις καραντίνας στην επαρχία Γκουιτζόου (νοτιοδυτικά) ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τα μέλη της Επιτροπής Τεχνών που ελέγχει τα σχέδια για την νέα αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου
Θα διορίσουν νέα υποψήφια μέλη στην επιτροπή, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πολιτικές του προέδρου, είπε αξιωματικός του Λευκού Οίκου
Τραμπ
Μουσείο του Λούβρου: Οι δύο συλληφθέντες για τη θεαματική κλοπή «παραδέχθηκαν μερικώς» τη συμμετοχή τους – Παραμένουν άφαντα τα κοσμήματα
Η εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ότι οι δύο ύποπτοι παραδέχθηκαν μερικώς τη συμμετοχή τους στη ληστεία – Το DNA τους εντοπίστηκε σε σπασμένη προθήκη
Ο αναβατήρας που χρησιμοποίησαν οι ληστές για να εισχωρήσουν στο μουσείο του Λούβρου
Τυφώνας Melissa: Τουλάχιστον 25 νεκροί στην Αϊτή μετά την υπερχείλιση ποταμού – Η Τζαμάικα παραλύει και βυθίζεται στο σκοτάδι
Η πορεία του τυφώνα Melissa συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές στην Καραϊβική – Στην Αϊτή, δεκάδες σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε, ενώ η Τζαμάικα παραμένει χωρίς ρεύμα
Αϊτινοί καταφεύγουν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια του τυφώνα Melissa