Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κίνα: Η Ταϊβάν είναι έδαφος μας, δεν παραβιάζουμε τίποτα

Κίνα: Η Ταϊβάν είναι έδαφος μας, δεν παραβιάζουμε τίποτα

Η Κίνα ξεκαθαρίζει πως η Ταϊβάν είναι μέρος της χώρας, και πως δεν παραβιάζει τίποτα κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και οι ασκήσεις γίνονται με ανοικτό, διαφανή και επαγγελματικό τρόπο.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επίσης εκδώσει εγκαίρως σχετικές ανακοινώσεις, ευθυγραμμιζόμενες τόσο με το εσωτερικό όσο και με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Ουάνγκ ερωτήθηκε αν η συνέχιση των στρατιωτικών γυμνασίων από την Κίνα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και αν θα εκδοθεί νέα προειδοποίηση για τα πολιτικά πλοία και αεροσκάφη.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα νέες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, νησί που το Πεκίνο θεωρεί μέρος της επικράτειάς του, έπειτα από προηγούμενα γυμνάσια που είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίσκεψη της αμερικανίδας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις