Κόσμος

Κίνα – κορονοϊός: Lockdown σε πόλη λόγω κρουσμάτων λίγες μέρες πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Κίνα επέβαλε lockdown στη Λανζόου, στα βορειοδυτικά, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, περίπου 100 ημέρες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Σε όλες τις συνοικίες της πόλης αυτής, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού, θα επιβληθεί «κλειστή διαχείριση», με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Πλέον οι κάτοικοι της πόλης δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να κάνουν «αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης» ή «για έκτακτους λόγους υγείας », διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 29 νέα, εγχώρια κρούσματα σε όλη τη χώρα. Η πλειονότητα αυτών συνδέονταν με τις μετακινήσεις μιας ομάδας τουριστών που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς η χώρα φιλοξενεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2022 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε μια άλλη επιδημιολογική εστία στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κινεζικές αρχές, που εφαρμόζουν μια πολιτική «μηδενικής ανοχής» σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, αντέδρασαν αμέσως επιβάλλοντας περιορισμούς και οργανώνοντας εκστρατείες μαζικών τεστ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας