Κόσμος

Κίνα: Ξεκινά κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εγκρίνει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για δύο νέα πειραματικά εμβόλια για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, στο πλαίσιο της παγκόσμιας σταυροφορίας για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν αδρανοποιημένους παθογόνους παράγοντες, δήλωσε ο Γου Γιουανμπίν, στέλεχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα κατά την ενημέρωση του Τύπου.

Click4more: Ντουμπάι: Μαθήματα αντιμετώπισης του κορονοϊού! Το απόλυτο lockdown, ακόμα και τεχνητή βροχή

Οι δοκιμές για ένα από τα εμβόλια, που αναπτύχθηκαν στο Πεκίνο από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, έλαβαν έγκριση τη Δευτέρα από την κινεζική Υπηρεσία Φαρμάκων και Ασφάλειας Τροφίμων, δήλωσε ο Γου. Το δεύτερο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Γουχάν και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, έλαβε το πράσινο φως την Κυριακή.

Συνεπώς, βάσει των στοιχείων αυτών η Κίνα πλέον διενεργεί κλινικές δοκιμές για τρία διαφορετικά υποψήφια εμβόλια. Το Πεκίνο ενέκρινε στις 16 Μαρτίου τις αρχικές δοκιμές για ένα εμβόλιο που ανέπτυξε η Στρατιωτική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών και ο κινεζικός όμιλος βιοτεχνολογίας CanSino από το Χονγκ Κονγκ.

«Ο εμβολιασμός των ατόμων στη φάση 1 των κλινικών δοκιμών και η πρόσληψη εθελοντών για τη φάση 2 των κλινικών δοκιμών ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου. Είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο για να ξεκινήσει κλινικές μελέτες στη φάση 2», σχετικά με αυτό το εμβόλιο, δήλωσε ο Γου.

Δεν είναι μόνο η Κίνα…

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna είχε ανακοινώσει ταυτόχρονα στα μέσα Μαρτίου ότι θα διενεργούσε επίσης κλινικές δοκιμές για ένα υποψήφιο εμβόλιο στις ΗΠΑ.

Άλλα προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων, που διεξάγουν αυτήν την περίοδο κινεζικοί όμιλοι, χρησιμοποιώντας εξασθενημένους ιούς γρίπης, ή νουκλεϊκά οξέα, βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης ή των δοκιμών σε ζώα, πρόσθεσε ο Γου. «Τα εμβόλια που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές μεθόδους αναμένεται να παρουσιαστούν τον Απρίλιο και τον Μάιο για να λάβουν την έγκριση για διεξαγωγή κλινικών δοκιμών», πρόσθεσε.

Φαρμακευτικοί όμιλοι και ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μία πλειάδα από νέες τεχνολογίες, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να αναπτύξουν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού, που έχει προξενήσει τον θάνατο άνω των 120.000 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, ενώ τα θύματα ανέρχονται σε σχεδόν δύο εκατομμύρια. Ο εκτιμώμενος χρόνος για την τελική ανάπτυξη ενός εμβολίου υπολογίζεται σε τουλάχιστον 12 έως 18 μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
8
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS