Κόσμος

Κίνα προς Ουάσινγκτον: Σταματήστε τις συκοφαντίες και τις κατηγορίες

Νέο επεισόδιο στις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Πεκίνο να ζητά να σταματήσουν τις «αδικαιολόγητες συκοφαντίες και κατηγορίες» και να βάλουν τέλος σε δηλώσεις και πράξεις που υπονομεύουν τις κινεζοαμερικανικές σχέσεις.

Αυτή ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι η Κίνα «παρεμβαίνει» στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του 2018.

«Από την αρχή έχουμε καταστήσει σαφές ότι η Κίνα δεν θα δεχθεί αβάσιμες κατηγορίες όπως αυτές», δήλωσε ο Λου. Ως διπλωματική παράδοση, έχει δεσμευτεί στην αρχή της μη παρέμβασης και δεν ενδιαφέρεται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, πρόσθεσε.

«Όπως το έθεσε ο Κρατικός Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι κατά τη συνάντησή του με τον Πομπέο, η Κίνα έχει καθαρή συνείδηση σε αυτό», ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό της αμερικανικής πλευράς ότι η επιβολή δασμών από την Κίνα έχει στόχο να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Λου δήλωσε ότι η κίνηση έγινε αναγκαστικά ως μια απαραίτητη, δίκαιη άμυνα για την προστασία της Κίνας απέναντι στις κινεζοαμερικανικές εμπορικές προστριβές — ένα αποτέλεσμα της αμερικανικής μονομέρειας.

«Δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο Λου, προσθέτοντας ότι όσο οι ΗΠΑ αυξάνουν τους δασμούς σε περισσότερες κινεζικές εξαγωγές, περισσότερες αμερικανικές βιομηχανίες και περιοχές θα επηρεαστούν αναπόφευκτα από τα αντίποινα . «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποια πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 27