Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κινέζος επικαλέστηκε κίνδυνο για κοροναϊό για να μην απελαθεί από τον Καναδά

Κινέζος επικαλέστηκε κίνδυνο για κοροναϊό για να μην απελαθεί από τον Καναδά

Ένας Κινέζος που ζητούσε άσυλο επικαλέστηκε την ανησυχία του να μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την απέλασή του από τον Καναδά.

Ο Ρουεπάνγκ Κάο, 36 ετών, έφτασε το 2004 στον Καναδά όπου προσπαθεί εδώ και καιρό να λάβει πολιτικό άσυλο και έβαλε στο… κόλπο τον κοροναϊό για να πετύχει τον στόχο του. Μάταια, όμως, όπως δήλωσε την Πέμπτη (20.02.2020) ο δικηγόρος του.

Το αίτημά του είχε απορριφθεί και στην τελευταία του προσφυγή ενώπιον της καναδικής δικαιοσύνης χθες Πέμπτη, ο άνδρας δήλωσε ότι «φοβάται και ανησυχεί για τη ζωή του», αν επιστρέψει στην πατρίδα του «όπου μαίνεται η επιδημία ενός θανατηφόρου ιού».

Ο Καναδάς έχει αναστείλει τις απελάσεις Κινέζων πολιτών προς την Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του covid-19, αλλά όχι προς την υπόλοιπη Κίνα.

Ο Ρουεπάνγκ πρόκειται να απελαθεί στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπου ο δικαστής έκρινε ότι δεν κινδυνεύει πολύ να μολυνθεί.

«Στην πραγματικότητα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η μόλυνση και το ποσοστό θνησιμότητας σε πολλές περιοχές της Κίνας είναι μικρά», δήλωσε ο Καναδός δικαστής Ρόμπερτ Μπερνς.

«Για τη μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό, η έκβαση είναι θετική», πρόσθεσε. «Ο κίνδυνος δεν μοιάζει λοιπόν να είναι πολύ πιο αυξημένος σε σχέση με την πιθανότητα να προσβληθεί από άλλες ιογενείς ασθένειες, πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις