Κόσμος

Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Θέλει την “Δυτική Θράκη” και τα νησιά του Αιγαίου

O Μετίν Κουλούνκ είναι το δεξί χέρι του Ερντογάν. Είναι ηγετικό στέλεχος του κόμματός του και ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του. Ο Κουλούνκ έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη προσπαθώντας να πείσει τους Τούρκους της διασποράς να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα.

Η σχέση του με τους Τούρκους που ζουν εκτός της χώρας τους είναι πολύ καλή και έχει φροντίσει επιμελώς να την χτίσει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στην Δυτική Ευρώπη. Όμως, χθες, ο Κουλούνκ αποφάσισε, πιθανότατα κατ΄εντολήν του ηγέτη του, Ταγίπ Ερντογάν να ασχοληθεί με την Ελλάδα.

Όπως γράφει ο αυτοεξόριστος δημοσιογράφος, Αμπντουλά Μποζκούρτ, ο Μετίν Κουλούνκ, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα λέει ότι όλα τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες που δεν περιλαμβάνονταν στην Συνθήκη της Λωζάνης, ανήκουν στην Τουρκία. Είπε ακόμα ότι θρηνεί για την παραχώρηση της “Δυτικής Θράκης” στην ΕλλάδΑ όταν ήταν 80% μουσουλμανοκρατούμενη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιο κοντινός άνθρωπος απο τον Κουλούνκ στον Ερντογάν δεν υπάρχει αφού ήταν φίλοι από παλιά!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TWEET

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
6