Κόσμος

Kodak: Τέλος στην παραγωγή ψηφιακών μηχανών

Ο αμερικανικός όμιλος φωτογραφικών ειδώνπου έχει κηρύξει πτώχευση, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ωστε να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η εταιρία Kodak εφηύρε τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές το 1975, είδε όμως τις νέες μηχανές να εξαπλώνονται και να καταστρέφουν την βασική δραστηριότητα της εταιρείας που ήταν η πώληση φίλμ.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών επίσης μειώθηκαν απότομα τα τελευταία χρόνια καθώς οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κάμερες που είναι ενσωματωμένες στα Smartphones.

Η Kodak, η οποία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα κάνει συμφωνίες για τη χρήση του εμπορικού της σήματος από μια άλλη εταιρεία που κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, και εκείνη θα εστιάσει στην παραγωγή εκτυπωτών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις συσκευές εκτύπωσης φωτογραφιών και στα φωτογραφικά εργαστήρια, στα φιλμ και στο φωτογραφικό χαρτί.

Διαβάστε

Kodak: Μια εταιρία με ιστορία 130 χρόνων – Δείτε τη διαδρομή της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ενημέρωσε το κοινοβούλιο για την ενίσχυση βρετανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και Κύπρο
Μετά τους εναγκαλισμούς Χριστοδουλίδη και Μακρόν στην Κύπρο και την απουσία του Βρετανού πρωθυπουργού, η Daily Mail έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «η αγκαλιά που ντρόπιασε τον Στάρμερ»
British Defence Secretary John Healey walks outside of Downing Street, in London, Britain, March 3, 2026. REUTERS/Toby Melville
Φον ντερ Λάιεν για πυρηνική ενέργεια: «Στρατηγικό σφάλμα η ΕΕ να γυρίσει την πλάτη σε μία αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και χαμηλών εκπομπών πηγή»
«Είμαστε μάρτυρες μίας παγκόσμιας επιστροφής στην πυρηνική ενέργεια. Και η Ευρώπη θέλει να συμμετάσχει σε αυτό», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν
European Commission President Ursula von der Leyen delivers a speech during the opening plenary session at the IAEA Nuclear Energy Summit in Paris, France, March 10, 2026. REUTERS/Abdul Saboor/Pool