Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοίτα ποιος μιλάει! – Ούτε ευρώ δε δίνει για φόρους η Κριστίν Λαγκάρντ – 380.959€ το χρόνο ο μισθός της

Κοίτα ποιος μιλάει! – Ούτε ευρώ δε δίνει για φόρους η Κριστίν Λαγκάρντ – 380.959€ το χρόνο ο μισθός της

– Μας έκανε… μαθήματα για να πληρώνουμε τους φόρους μας, αλλά εκείνη δε δίνει ούτε… σεντ!
– Τι αποκαλύπτει η Monde για το φορολογικό καθεστώς της κυρίας ΔΝΤ
– Επίθεση και από τα γαλλικά ΜΜΕ για τις «χοντράδες» κατά της Ελλάδας
– Συνεχίζεται η… επίθεση στη σελίδα της στο Facebook

Το «δάσκαλε που δίδασκες» επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Η Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να κάνει μαθήματα στους Έλληνες. Μας κούνησε το δάχτυλο και ζήτησε να γίνουμε… καλά παιδιά και να πληρώνουμε τους φόρους μας. Το έκανε με άσχημο τρόπο. Και ξέχασε ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

«Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. Καμιά συμπόνια» δήλωσε πριν από μερικές μέρες στην εφημερίδα Guardian. Η δήλωση αυτή και εκείνη πως «πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους Έλληνες» προκάλεσαν σάλο. «Ανάγκασαν» ακόμη και τον Φρανσουά Ολάντ να την «αδειάσει». «Οδήγησαν» χιλιάδες Έλληνες να της επιτεθούν μέσω Facebook. Την υποχρεώσαν σε διορθωτική δήλωση για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αλλά δεν τα κατάφερε…

Και οι συνέπειες συνεχίζονται! Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη… φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που κάνει μαθήματα καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

Ο μισθός της, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, φτάνει τις 380.959 ευρώ το χρόνο. Και για όλο αυτό το ποσό, η κυρία Λαγκάρντ δεν πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ φόρο! Γιατί; Γιατί «κρύβεται» πίσω από τη διπλωματική της θέση. Η Monde επικαλείται στοιχεία της ιστοσελίδας toutsurlesimpots.com, που είχε κάνει αποκαλύψεις για την Κριστίν Λαγκάρντ από τον περασμένο Ιούλιο!

Εξαιτίας της διεθνούς της θέσης, η Λαγκάρντ έχει ενταχθεί σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και όλα της τα έσοδα από το ΔΝΤ δεν είναι φορολογητέα! Και αυτό ορίζεται από τα άρθρα 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης, που υπογράφηκε το 1961 και ορίζει ότι: ο διπλωματικός αντιπρόσωπος απαλλάσσεται απ’ όλα τα τέλη και τους φόρους σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο.

Είναι όμως υπόχρεος να πληρώνει φόρους για ιδιωτική ακίνητη περιουσία που βρίσκεται επί γαλλικού εδάφους ή για συγκεκριμένες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκουσε και τα… «γαλλικά» της η Λαγκάρντ!

Ακόμη και η Guardian εξαπολύει επίθεση στην… Λαγκάρντ

Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους ‘Ελληνες

”Χαστούκι” του Ολάντ στην Λαγκάρντ

“Πανηγύρι” στο Facebook της Λαγκάρντ – Πάνω από 9.000 σχόλια

17.000 σχόλια στο facebook της Λαγκάρντ και ελληνοτουρκικός πόλεμος!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε