Κόσμος

Κόκκινο γιγαντιαίο κύπελλο μιας χρήσης στο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Μιλγουόκι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα κόκκινο κύπελλο μιας χρήσης είναι αναγκαίο για πάρτι στο σπίτι, μπάρμπεκιου και πικ νικ.

Αλλά για το στούντιο και εργαστήριο καλλιτεχνών Paula Crown Atelier, αποτελεί καλλιτεχνική μούσα που βοηθά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση, τα απορρίμματα, τη ρύπανση και την επαναχρησιμοποίηση.

Το ατελιέ πρόσφατα δημιούργησε ένα τεράστιο κόκκινο ποτήρι μιας χρήσης ύψους τριών μέτρων με τίτλο JOKESTER στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Γλυπτικής του Μιλγουόκι -μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το 2007 και προσελκύει λάτρεις της τέχνης, τουρίστες και οικογένειες στη μεγαλύτερη πόλη του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

«Το τεράστιο κόκκινο γλυπτό λειτουργεί ως απαγορευτικό σήμα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να κάνουν μία παύση και να εξετάσουν πώς διαμορφώνουμε τον κόσμο μας, πώς μας διαμορφώνει ο κόσμος μας και τα σημάδια που αφήνουμε πίσω σε παροδικές στιγμές» δήλωσε η δημιουργός του, Πόλα Κρόουν, καλλιτέχνης πολυμέσων, ζωγραφικής, βίντεο και γλυπτικής.

«Το γιγαντιαίο κόκκινο κύπελλο του Crown Atelier, φτιαγμένο για να μιμείται τέλεια την κουλτούρα της σπατάλης, γίνεται ντροπιαστική υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη Μητέρα Φύση» ανέφερε.

Στο Φεστιβάλ Γλυπτικής του Μιλγουόκι παρουσιάζονται επίσης η γιγαντιαία προτομή του γλύπτη Τζιμ Ντάιν, «Jim’s Head with Branches» και το Tallulah Rapsody από αλουμίνιο της Άννα Φασάουερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156