Κόσμος

Κόλαση φωτιάς στη Συρία – Πύραυλοι χτύπησαν αεροδρόμιο μετά την επίθεση με χημικά στη Ντούμα

- Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες στο αεροδρόμιο Τάιφουρ - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι έπληξαν τη Συρία σε αντίποινα για τα χημικά στην Ντούμα - Τραμπ και Μακρόν καταδίκασαν ντο καθεστώς Άσαντ

Πολλοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Τάιφουρ στην κεντρική Συρία. Αρχικά έγιναν αναφορές σε πλήγμα από Αμερικανούςκ, ωστόσο οι ΗΠΑ διέψευσαν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή τους. Το κρατικό ραδιόφωνο της Συρίας έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο της Τάιφουρ», ανέφερε το SANA, το οποίο αρχικά τόνισε πως υπάρχουν «υποψίες» στη Δαμασκό περί πυραυλικών πληγμάτων των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο αυτό, κοντά στην πόλη Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν οκτώ πυραύλους, όμως άλλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η κατηγορία για αμερικανικό πλήγμα από τη μεριά του συριακού καθεστώτος γρήγορα αποσύρθηκε, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι τα πλήγματα έγιναν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στο αεροδρόμιο Τάιφουρ είναι ανεπτυγμένοι δεκάδες άνδρες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Ερωτηθείσα σχετικά με την επιδρομή στη βάση, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλά πλήγματα εναντίον στόχων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων βάσεων του συριακού στρατού.

Η επίθεση σημειώθηκε πάντως μόλις μερικές ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε με έντονο τρόπο μια επίθεση που φέρεται να διαπράχθηκε με χημικά όπλα στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για αυτήν θα «πληρώσουν μεγάλο τίμημα».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Τραμπ καταδίκασαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης τις «επιθέσεις με χημικά όπλα» της 7ης Απριλίου στη Ντούμα, που ελέγχεται από την οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ, για την οποία οι υποψίες βαρύνουν τη Δαμασκό, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Μακρόν και Τραμπ συμφώνησαν να «συντονίσουν» τις ενέργειες των χωρών τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο αναμένεται να συζητήσει σήμερα Δευτέρα για τις επιθέσεις με χημικά όπλα, συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ