Κόσμος

Κολομβία: Δολοφονήθηκε σκηνοθέτης ενώ γύριζε ντοκιμαντέρ για τον εμφύλιο!

Νεκρός από πυρά ανταρτών έπεσε σκηνοθέτης που γύριζε ντοκιμαντέρ για τα θύματα των βίαιων επεισοδίων στην Κολομβία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Ο λόγος για τον Μαουρίσιο Λεσάμα, ο οποίος κατέγραφε μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα της βίας τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου στην Κολομβία, όταν τον σκότωσαν τέσσερις ένοπλοι στην πόλη Αραουκίτα, στην περιφέρεια Αράουκα.

Ο περιφερειάρχης Ρικάρδο Αρέβαλο, απέδωσε τη δολοφονία του σκηνοθέτη σε ομάδα αποστατών της FARC, μίας πρώην οργάνωσης ανταρτών, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η ηγεσία της με την κυβέρνηση της χώρας  τον Νοέμβριο του 2016.

Κολομβία: Τραγική ειρωνεία

Το ντοκιμαντέρ, που θα είχε τον τίτλο “Μάγιο”, είχε θέμα τη δολοφονία μιας νοσοκόμας που είχε διαπραχθεί εν μέσω αυτής που πολλοί χαρακτηρίζουν “γενοκτονία” των μελών του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης (Unión Patriótica).

Η Αράουκα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, χαρακτηρίζεται εστία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων αγαθών. Στην περιοχή δρουν αποστάτες των FARC. Οι ομάδες τους, οι οποίες δεν έχουν πλέον κεντρική διοίκηση, εκτιμάται από τις αρχές πως αριθμούν περίπου 1.700 μαχητές. Στην περιοχή αυτή δρα επίσης ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο στην Κολομβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία ξεκίνησε τα αντίποινα για τον ουκρανικό «Ιστό της Αράχνης»: 4 νεκροί μετά από μαζική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο
«Μείνετε στα καταφύγια», προέτρεψε τους κατοίκους ο δήμαρχος του Κιέβου - Φωτιές και σοβαρές ζημιές σε κτίρια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά
1