Κόσμος

Κολομβία: Πάνω από 90.000 οι νεκροί από κορονοϊό – Έσπασε το «φράγμα» των 3,4 εκατ. κρουσμάτων

Η Κολομβία ξεπέρασε την Πέμπτη (3/6) το όριο των 90.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 545 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 90.353, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 28.624 σε 24 ώρες – και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ρεκόρ – ξεπερνώντας πια τα 3,4 εκατομμύρια.

Η Κολομβία πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, με τον αριθμό των θανάτων να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την εκδήλωσή της. Η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε αποδίδει εν μέρει την αύξηση των μολύνσεων στις μαζικές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν τη χώρα από την 28η Απριλίου. Στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια εκτιμάται πως έχουν σκοτωθεί σχεδόν 60 άνθρωποι.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Κολομβίας για να απαιτήσουν περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, μεταρρύθμιση της αστυνομίας και πιο αλληλέγγυο κράτος, μεταξύ άλλων για να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Οι αρχές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής επιταχύνουν τον ρυθμό της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν χορηγήσει κάπου 10,7 εκατ. δόσεις εμβολίων. Η Μπογοτά ελπίζει να έχουν εμβολιαστεί 35,7 εκατ. άνθρωποι ως τα τέλη της χρονιάς.

Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Κολομβία καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από το Περού, τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ