Κόσμος

Κομισιόν για αποχώρηση Γιαβούζ: Καλοδεχούμενο βήμα, περιμένουμε περισσότερα

Θετικά υποδέχτηκε η Κομισιόν την αποχώρηση Γιαβούζ που επέστρεψε στις τουρκικές ακτές από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι “η αποχώρηση του Γιαβούζ αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (σ.σ. κατά τη Σύνοδο Κορυφής)”.

Γιαβούζ: Στις τουρκικές ακτές

Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων Γιαβούζ, το οποίο εγκατέλειψε την Κυριακή (04.10.2020) την θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου, έφθασε στις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με τον ιστότοπο στοιχείων ναυσιπλοΐας Refinitiv Eiko.

Το ίχνος του Γιαβούζ δείχνει ότι το πλοίο βρισκόταν σήμερα, Δευτέρα (05.10.2020) το πρωί κοντά στο λιμάνι του Τάσουτσου, στην περιοχή της Μερσίνας.

Το Γιαβούζ άρχισε τις δραστηριότητές του τον Ιούλιο 2019 ανατολικά της Κύπρου. Οι τελευταίες του δραστηριότητες νοτιοδυτικά του νησιού είχαν παραταθεί μέχρι στις 12 Οκτωβρίου.

Το ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayrettin Pasa παραμένει νοτιοανατολικά της Κύπρου και οι δραστηριότητές του έχουν παραταθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

πληροφορίες κι από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
Παγκόσμιος συναγερμός: Ο Τραμπ έχει ζητήσει από το επιτελείο του σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία
Η πρωτοβουλία Τραμπ έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ - Το σχέδιο αυτό συναντά σοβαρή αντίσταση από ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
Η πρωτεύουσα Νουούκ της Γροιλανδίας 34