Κόσμος

Κονγκό: Πάστορας κατηγορείται ότι σκότωσε τον γιο του «επειδή του το είπε ο Θεός»

Ένας πάστορας Ευαγγελικής εκκλησίας από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συνελήφθη από την αστυνομία στο βόρειο Κονγκό-Μπραζαβίλ, με την κατηγορία ότι σκότωσε τον 21χρονο γιο του επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «του το είπε ο Θεός».

Ο άνδρας αυτός, που αυτοαποκαλείται «πάστορας Γκαλακό», σκότωσε το παιδί του, έναν μαθητή λυκείου, την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, του έκοψε τον λαιμό με μαχαίρι επειδή «άκουσε τη φωνή του Θεού που του ζητούσε να κάνει μια μεγάλη θυσία για να γίνει ισχυρός».

Δύο συνεργοί του, πιστοί της εκκλησίας του, κρατούνται επίσης από την αστυνομία ως συνεργοί του.

Συμμαθητές του δολοφονημένου νεαρού επιχείρησαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένας μαθητής και ένας ιχθυοπώλης, σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από σφαίρες.

Η αστυνομία κάνει έρευνα για την υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Υποχώρηση για το CDU του Μερτς στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – Η ακροδεξιά AfD τριπλασιάζει την εκλογική της δύναμη
Η CDU παραμένει πρώτη δύναμη αλλά με απώλειες, το SPD καταρρέει, ενώ η AfD τριπλασιάζει το ποσοστό της στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί και τη βάση του καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς 1