Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους πυροβολισμούς σε καθολική εκκλησία

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με τους πυροβολισμούς στην καθολική εκκλησία Santa Maria, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Κυριακή (28.1.2024) το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκε ένας 52χρονος. Οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει έναν ύποπτο.

Το Amaq News Agency, το πρακτορείο ειδήσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το μήνυμα των ISIS ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαρίγιερ στην Κωνσταντινούπολη.

Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας 52χρονος, ο οποίος επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός. Τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς και εξέπνευσε στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

Ένα άτομο συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στο αιματηρό περιστατικό στην καθολική εκκλησία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του άλλου δράστη.

Η στιγμή της εισβολής των ενόπλων στην καθολική εκκλησία:

https://twitter.com/sohoprint/status/1751594441993781643

Το μήνυμα των ISIS:

https://twitter.com/FiratGedikoglu/status/1751691171213041675

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο της Πόλης, Μασιμιλιάνο Παλινούρο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και επισήμανε ότι ουδείς πρέπει να επιτρέψει ο φόβος να επικρατήσει σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Την εκκλησία επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, και δήλωσε ότι είναι καθήκον μας να εντοπίσουμε όποιον διέπραξε αυτή την επίθεση και να τον οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν, και είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Τι σημαίνει η επιβεβαίωση του Κρεμλίνου πως ο Πούτιν δεν πάει στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
Καμία έκπληξη για τους Ουκρανούς, απογοήτευση για τους Αμερικανούς - Δεν έχει οριστεί χρόνος για την έναρξη των συνομιλιών, λέει πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ - Καταρρέουν οι ελπίδες ώρα με την ώρα
Βλαντιμίρ Πούτιν