Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Χτύπησαν στο κεφάλι τον προέδρο του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ – Βίντεο από την επίθεση

Άμεσα τον Οζέλ προστάτευσε η ασφάλεια του, είναι καλά στην υγεία του με τον δράστη να απομακρύνεται

Προκλητική επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, την Κυριακή (04.05.2025) έξω από το Κέντρο Πολιτισμού Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οζγκιούρ Οζέλ δέχτηκε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την τελετή μνήμης για τον Κούρδο βουλευτή Σιρί Σουρεγιά Οντέρ που έφυγε χθες από τη ζωή.

Οταν ο Οζέλ αποχωρούσε από την τελετή, ένας άνδρας τον πλησίασε και του έριξε ένα χαστούκι χωρίς να μπορέσει να τον αποφύγει. Ο δράστης της επίθεσης φώναζε «εγώ είμαι εγγονός των Οθωμανών», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Άμεσα τον Οζέλ προστάτευσε η ασφάλεια του, είναι καλά στην υγεία του με τον δράστη να απομακρύνεται.

 

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη σωματική επίθεση σε βάρος του προέδρου του CHP, κυρίου Οζγκιούρ Οζέλ, και του εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη. Κάθε ενέργεια που διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και συνιστά βία, θα αντιμετωπίζεται νομικά και θα τιμωρείται όπως της αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά σε ανάρτησή του επιβαβαιώνοντας την σύλληψη του δράστη τον οποίο και κατονόμασε.

Η συγκεκριμένη επίθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το σχόλιο από το CHP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ