Κόσμος

Κόντε για Σύνοδο Κορυφής: “Η ΕΕ τίμησε την ιστορία της”

Ικανοποιημένος ο Τζουζέπε Κόντε με τα αποτελέσματα της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που διήρκεσε τέσσερα 24ωρα.

Μιλώντας ο Κόντε στην ιταλική Γερουσία και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής υπογράμμισε με έμφαση: “Ήταν μια έκτακτη σύνοδος και σε ό,τι αφορά την πολυπλοκότητά της. Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί αναμφίβολα έναν βασικό σταθμό, και μας κάνει να μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της”.

Παράλληλα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε: “Ακόμη και όταν οι διαφορές έμοιαζαν αγεφύρωτες, οι λαοί μας δεν έπαψαν να δείχνουν βαθύ αίσθημα ευθύνης. Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε, να έχουμε πρόσβαση σε έναν μέτριο συμβιβασμό ή να δεχθούμε να αναβληθεί η λύση”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι ότι διατηρούνται οι δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Ακόμη και το λεγόμενο “φρένο έκτακτης ανάγκης” θα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ τριών μηνών και δεν θα προβλέπει δικαίωμα βέτο”, είπε ο Τζουζέπε Κόντε, απευθυνόμενος στους Ιταλούς γερουσιαστές.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το 10% των συνολικών πόρων θα προκαταβληθεί και ότι θα μπορούν να στηριχθούν οικονομικά και τα “πρότζεκτ” που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό τον όρο να είναι συμβατά με το όλο πρόγραμμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1