Κόσμος

Κόντε: Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης σε όσους έχουν πληγεί λόγω κορονοϊού

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «η κυβέρνησή του ετοιμάζει νέα μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από την οικονομική αυτή κρίση».

Εργαζόμαστε ήδη για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, τα νέα αυτά μέτρα στήριξης θα εγκριθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε ο Κόντε. Αναγνώρισε επίσης ότι «υπάρχει εκτεταμένη κοινωνική, αλλά και ψυχολογική δυσαρέσκεια από μέρους πολλών πολιτών και επιχειρήσεων».

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η ιταλική κυβέρνηση διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, από εθνικά κονδύλια, για την βοήθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Απαντώντας, τέλος, σε περιφέρειες του Βορρά, όπως της Λομβαρδίας, οι οποίες ζητούν την άρση του τοπικού lockdown που τους επιβλήθηκε, ο Κόντε υπογράμμισε ότι «πρέπει να περιοριστεί η διάδοση του ιού και είναι σημαντικό αυτό να πραγματοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico για τη Διάσκεψη του Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Άμυνα και μπορεί να ορθώσει ανάστημα στον Τραμπ
Η Ευρώπη προσπαθεί να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από τις ΗΠΑ και να σταθεί ανεξάρτητη - Η κοινή στάση των Ευρωπαίων στη Διάσκεψη και το δημιούργημα του Τραμπ που μάλλον δεν του αρέσει
Κιρ Στάρμερ / Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν
Reuters: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο διάρκειας κατά του Ιράν – Οι απειλές Τραμπ και ο φόβος για αντίποινα
Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμος στην περίπτωση που δώσει την εντολή ο Τραμπ - Παρά τις διαβουλεύσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης
Aεροπλανοφόρο