Κόσμος

Κοροναϊός: Εξακολουθεί να πλήττει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Στη διαπραγμάτευση στο Λονδίνο, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο -0,402% που είναι χαμηλό τριμήνου.

Οι αποδόσεις στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν αντίστοιχα, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων υποχωρούσαν ελαφρά περισσότερο σε λίγο πάνω από το 1% που είναι, επίσης, χαμηλό τριμήνου.

Εκτός από την εξάπλωση του κοροναϊού, οι χρηματιστές θα παρακολουθήσουν, επίσης, τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ξεκινά την Τρίτη (28.1.2020).

Η αγορά εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μεταξύ του 1,5% και του 1,75%.

Η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, η οποία μετράται από τη διαφορά στις αποδόσεις των τρίμηνων εντόκων γραμματίων και των 10ετών ομολόγων, αντεστράφη την Τρίτη (28.1.2020) για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο και μειώθηκε στις -0,015 της μονάδας βάσης.

Μία αντεστραμμένη καμπύλη, με τις αποδόσεις των ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας να είναι χαμηλότερες από αυτές των τίτλων μικρότερης διάρκειας, αποτελούσε έναν αρκετά αξιόπιστο πρόδρομο δείκτη οικονομικών υφέσεων στις ΗΠΑ στο παρελθόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 4