Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κοροναϊός: Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες το νοσοκομείο που χτίζουν στην Γουχάν

Κοροναϊός: Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες το νοσοκομείο που χτίζουν στην Γουχάν
twitter @PDChina

Η απίστευτη ταχύτητα με την οποία έχουν προχωρήσει οι εργασίες μέσα σε τρεις ημέρες!
Στους 81 οι νεκροί και πάνω από 2.800 τα κρούσματα του κοροναϊού.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο timelapse. 1.000 εργάτες δουλεύουν νυχθημερόν.

Το βίντεο που θα δείτε μόνο δέος προκαλεί. Οι αρχές στην Κίνα δίνουν μάχη με τον χρόνο για να έχουν έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ δυο νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από τον κοροναϊό. Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών με πάνω από 1.000 εργάτες να δίνουν τα πάντα δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο για να είναι έτοιμο το νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου και να μπορεί να λειτουργήσει στις 3 του μήνα.

Click4More Κοροναϊός: Φόβοι πως τα κρούσματα ξεπερνούν ήδη τις 40.000!

Το Σάββατο ξεκίνησε και η κατασκευή του δεύτερου νοσοκομείου που θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από το πρώτο με 1.300 κλίνες και θα είναι έτοιμο σε 2 εβδομάδες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Στο σημείο μετέβη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας

Να επισπευστεί η κατασκευή του νοσοκομείου που θα προορίζεται για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, ζήτησε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κατά την επιθεώρησή του στην Γουχάν. Επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του νοσοκομείου Χουοσενσάν, ο Λι ζήτησε από τους εργάτες να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «νησί ασφάλειας» για τους ασθενείς.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εισαχθούν όλοι οι ασθενείς (στο νοσοκομείο)», δήλωσε ο Λι, ενώ ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για να προστατευθούν οι εργάτες από την επιδημία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις