Κόσμος

Κορονοϊός: 410 συλλήψεις στην Τουρκία για προκλητικές αναρτήσεις

410 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία για προκλητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα μέτρα για αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επαίνεσε τους Τούρκους, επειδή συμμορφώνονται με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός και σημείωσε ότι αυστηρότερα μέτρα, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Η Τουρκία έκλεισε σχολεία, καφετέριες και μπαρ, απαγόρευσε τις μαζικές προσευχές, ακύρωσε αθλητικούς αγώνες και ανέστειλε πτήσεις, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 1.872 και 44 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Ο Σοϊλού σημείωσε πως μετά τους περιορισμούς για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, ο αριθμός των επιβατών των λεωφορείων εντός των πόλεων κατέγραψε πτώση 83% και η κυκλοφορία στους δρόμους σε 15 μεγάλες πόλεις μειώθηκε κατά 65%.

«Έως τώρα, οι πολίτες μας συμμορφώνονται, στον ύψιστο βαθμό, με όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Αυτό είναι καλό για εμάς» τόνισε ο Σοϊλού, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 24.

«Όσο οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους τους έκτακτους κανονισμούς, ίσως να μην καταστεί αναγκαία, προς το παρόν, η λήψη αυστηρότερων μέτρων».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι σχεδόν 2.000 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτοποιήθηκαν να ανεβάζουν προκλητικές αναρτήσεις σχετικά με την επιδημία, με αποτέλεσμα 410 άνθρωποι να τεθούν υπό κράτηση «για απόπειρα πρόκλησης αναταραχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ορισμένες τις συλλήψεις έγιναν για να αναρτήσεις που έδειχαν νεαρούς να χλευάζουν ηλικιωμένους που βγήκαν έξω, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και πως τέτοιες αναρτήσεις προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2