Κόσμος

Κορονοϊός – Αίγυπτος: Έδωσε άδεια για τη χρήση του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm

Επίσημα άδεια έδωσε η Aίγυπτος για την χρήση έκτακτης ανάγκης του κινεζικού εμβολίου κατά του κορονοϊού της εταιρείας Sinopharm, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζαγιέντ.

“Έχουμε υπογράψει συμφωνίες με την Sinopharm και σήμερα λάβαμε την έγκριση για επείγουσα άδεια από την Αιγυπτιακή Αρχή Φαρμάκων”, δήλωσε η ίδια σε τηλεοπτική της εμφάνιση χθες στο MBC Masr.

Η Αίγυπτος παρέλαβε τις πρώτες προμήθειες των εμβολίων τον Δεκέμβριο και έκτοτε πέρασε με επιτυχία τέσσερα στάδια δοκιμών, είπε η υπουργός.

Η ίδια είπε ότι εντός των ημερών η χώρα θα παραλάβει νέο φορτίο με προμήθειες εμβολίων και ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να εμβολιάζονται αργότερα μέσα στον Ιανουάριο.

Η πολυπληθέστερη αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 140.000 κρούσματα του κορονοϊού και 7.741 θανάτους από COVID-19.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο
Το Ισραήλ επιδιώκει «μοντέλο Γάζας» για τον Λίβανο: Θέλει έλεγχο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και καταστροφή όλων των σπιτιών στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε πως αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του βορείου Ισραήλ, οι 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ποταμός Λιτάνι 5