Κόσμος

Κορονοϊός: Αναστέλλει σχεδόν όλες τις πτήσεις της η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή από τις 24 Μαρτίου σχεδόν όλων των πτήσεών της λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων στην Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι από την προσεχή Τρίτη δεν θα διατηρεί παρά έναν πολύ μικρό αριθμό πτήσεων που θα πραγματοποιούνται μεταξύ της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Ο όμιλος έλαβε αυτή την απόφαση αφού προηγουμένως είχε υποχρεωθεί να ακυρώσει πολλές πτήσεις και είχε καταγράψει πολλές διακυμάνσεις της δραστηριότητάς του λόγω των περιοριστικών μέτρων που έλαβαν αρκετές χώρες, τα οποία συνόδευσαν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η Ryanair προσθέτει ότι έως τις 24 Μαρτίου το πρόγραμμα πτήσεών της θα μειωθεί κατά περισσότερο από 80%, αλλά ότι τα αεροπλάνα της είναι σε ετοιμότητα να πετάξουν για να επαναπατρίσουν Ευρωπαίους πολίτες στη χώρα τους, εάν είναι απαραίτητο.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει τις αερομεταφορές στην Ευρώπη, η οποία έχει σταματήσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώχευση πολλών επιχειρήσεων που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει σε εφαρμογή μέτρα έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους και η δυνατότητα να ανακάμψουν μόλις περάσει η νέα κρίση του κορονοϊού.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί μεταφορών θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη σήμερα για τις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στον τομέα.

Στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν έκτακτη βοήθεια ύψους μέχρι 50 δισεκ. δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1