Κόσμος

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στην Ολλανδία

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται στην Ολλανδία, αφότου έφτασε εκεί πριν από 11 ημέρες, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας (RIVM).

Η παραλλαγή εντοπίστηκε πρώτα στην Ολλανδία στις 19 Νοεμβρίου, προτού δύο πτήσεις φθάσουν εκεί από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα, επιβάτες των οποίων τη μετέφεραν, γνωστοποίησε νωρίτερα το RIVM.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σε πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπταουν που έφθασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, στις 26 Νοεμβρίου, έφεραν τον ιό, έχει αναφερθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Η Τουρκία, τα κράτη του Κόλπου ή η Ευρώπη θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν συνομιλίες με τον Πούτιν
Ο Ζελένσκι έχει ζητήσει συνομιλίες με τον Πούτιν, αλλά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν έχει προετοιμαστεί η ατζέντα για μια τέτοια συνάντηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι