Κόσμος

Κορονοϊός – Ινδία: Ξαναρχίζουν τον Οκτώβριο οι εξαγωγές εμβολίων

Η Ινδία θα επαναλάβει τις εξαγωγές εμβολίων κατά του κορονοϊού τον Οκτώβριο, πέντε μήνες αφότου τις ανέστειλε προκειμένου να καταπολεμήσει ένα ιδιαίτερα φονικό επιδημιολογικό κύμα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα που στεγάζει το Serum Institute of India (SII), τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο, ήταν ένας από τους κυριότερους παρόχους του προγράμματος Covax, που υποτίθεται ότι θα επέτρεπε σε 92 χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να λάβουν δωρεάν εμβόλια με χρηματοδότηση των πιο εύπορων χωρών.

Όμως οι εξαγωγές αναστάληκαν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ οι ανάγκες των χωρών σε δόσεις εμβολίων αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς λόγω μιας έξαρσης μολύνσεων Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας Μανσούκ Μανταβίγια δήλωσε πως τουλάχιστον 300 εκατομμύριο δόσεις εμβολίου θα παραχθούν τον Οκτώβριο και ένα δισεκατομμύριο, τους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου.

«Η Ινδία θα επαναλάβει τις εξαγωγές εμβολίων προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του Covax», διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση

Η εκστρατεία εμβολιασμών στην Ινδία, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, άργησε να αποκτήσει δυναμική λόγω προβλημάτων εφοδιασμού και των δισταγμών του πληθυσμού.

Όμως ο ρυθμός επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, με τις αρχές να χορηγούν από πέντε έως οκτώ εκατομμύρια δόσεις κάθε μέρα. Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου χορηγήθηκε αριθμός ρεκόρ 22 εκατ. δόσεων με την ευκαιρία μιας ειδικής επιχείρησης που οργανώθηκε για τα γενέθλια του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ η στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων στο δυτικό Ιράν
Το Ισραήλ απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έκλεισε σχολεία και χώρους εργασίας και μετέφερε σε υπόγειες εγκαταστάσεις τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Καπνοί
Ο Μεντβέντεφ ειρωνεύεται τον Τραμπ για την επίθεση στο Ιράν: «Ο ειρηνοποιός χτύπησε ξανά – Οι διαπραγματεύσεις ήταν βιτρίνα»
Η Μόσχα χαρακτήρισε «επικίνδυνη περιπέτεια» την πολεμική σύγκρουση - «Θέλουν να καταστρέψουν την κυβέρνηση επειδή δεν υποτάσσεται επιταγές τους»
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ανατριχιαστική προειδοποίηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Όλες οι αμερικανικές βάσεις θεωρούνται νόμιμοι στόχοι
«'Ολες οι αμερικανικές βάσεις, οι πόροι και τα συμφέροντα σε ολόκληρη την περιοχή θεωρούνται νόμιμοι στόχοι για τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν»
Τεχεράνη 7