Κόσμος

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που πάει στη Νέα Ορλεάνη

Σε ένα κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 3.000 επιβάτες, που αναμένεται να αγκυροβολήσει σήμερα Κυριακή (5.12.2021) στη Νέα Ορλεάνη, εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αυτών και του πληρώματος, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η υπηρεσία Υγείας της Λουιζιάνα.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, αναχώρησε στις 28 Νοεμβρίου από τη Νέα Ορλεάνη για κρουαζιέρα μιας εβδομάδας και έκανε στάσεις στο Μπελίζ, την Ονδούρα και το Μεξικό, διευκρίνισε η υπηρεσία Υγείας, για το πλοίο που επιστρέφει από το ταξίδι του με κρούσματα κορονοϊού.

«Η NCL τηρεί τα αρμόζοντα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης», διευκρινίζει η υπηρεσία Υγείας σε μήνυμά της στο Twitter. Το πλοίο αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το δρομολόγιό του.

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 προτού αποβιβαστούν και θα λάβουν οδηγίες δημόσιας υγείας για μετά την έκθεση και για καραντίνα από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Όσοι διαγνωσθούν θετικοί στον κορονοϊό είτε θα πάνε στα σπίτια τους είτε θα αυτοαπομονωθούν, ανάλογα με τις οδηγίες των CDC, υπογράμμισε η υπηρεσία Υγείας.

Η Norwegian Cruise Line Holdings δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters, που έγινε εκτός κανονικού ωραρίου λειτουργίας, να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελανσόν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την «Επιχείρηση ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ για τα πλοία που έχουν εγκλωβιστεί
Η επιχείρηση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των πλοίων στα Στενά του Ορμούζ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί - Παράλληλα, ο Τραμπ έκανε λόγο για «πολύ θετικές συζητήσεις» με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk