Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ισραήλ: Αυξάνονται τα κρούσματα, ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Τρίτη δόση στους νέους 16 και 17 ετών η απάντηση στη μετάλλαξη Όμικρον

Ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 500 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αλλά δεν υπήρξε κανένας θάνατος.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, στο Ισραήλ έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό 843.390 άνθρωποι. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 2.766, στο υψηλότερο επίπεδο από τη 15η Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν στους 35 (+1).

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από την Covid-19.

Ο αριθμός των πολιτών του Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί ξεπέρασε τα 5,65 εκατομμύρια ή το 60,6% του πληθυσμού.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα (05.07.2021) το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech ως προς την αποτροπή της μόλυνσης υποχώρησε στο 64% μεταξύ της 6ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου εξαιτίας της εξάπλωσης της πολύ πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Ανερχόταν στο 94,3% μεταξύ της 2ης Μαΐου και της 5ης Ιουνίου.

Πάντως, το υπουργείο Υγείας συμπλήρωσε πως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε ό,τι αφορά την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία, των σοβαρών μορφών της νόσου και της θνητότητας εκτιμά πως βρίσκεται περί το 93%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις